11° χιλιόμετρο Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς. T.K. 57022 – Τ.Θ.: 1170 BI.ΠΕ.Θ. Σίνδος, Θεσσαλονίκη
(+30) 2310 788 700

Υπάρχουν τρόποι για φθηνότερη θέρμανση το χειμώνα;

Είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος για τους Έλληνες το χειμώνα. Η θέρμανση στα χρόνια της κρίσης έχει εξελιχθεί σε έναν “εφιάλτη” για τους καταναλωτές και όλοι ψάχνουν αν υπάρχουν τρόποι για να έχουν φθηνότερη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες.

Ποια είναι όμως η βασική αιτία για τη μείωση της απόδοσης της θέρμανσης;

Η κακή συντήρηση και οι όχι εμπεριστατωμένες μελέτες εγκατάστασης και θερμομόνωσης. Για αυτό λοιπόν είναι απαραίτητη η συντήρηση του καυστήρα μας κάθε χρόνο και ο καθαρισμός του λέβητα κάθε 2 με 2 χρόνια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένας καλά συντηρημένος καυστήρας βοηθά στη μείωση της κατανάλωσης,  ενώ ένας καινούργιος συμβάλει κατά 25-30% στον περιορισμό της.

Μια εξαιρετική λύση αποτελεί η τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών σε κάθε σώμα ανάλογα με τις χωροταξικές ανάγκες. Με αυτόν τον τρόπο η εξοικονόμηση καυσίμου αγγίζει το 30%.

Αντλία θερμότητας 

Μπορεί να έχει υψηλό κόστος τοποθέτησης, αλλά είναι από τις πιο οικονομικές λύσεις για εξοικονόμηση. Η εγκατάσταση αντλιών θερμότητας γίνεται γρήγορα, εύκολα και απλά.

 -Δεν απαιτείται δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμου, καπνοδόχος ή εντοιχισμός επιμέρους τμημάτων.
– Δεν απαιτείται ειδικός χώρος τοποθέτησης καθώς η εξωτερική μονάδα είναι συμπαγής και μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί ακόμα και σε εξωτερικό χώρο.

Θερμοπομποί

Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί, γνωστοί και ως «κονβέκτορες» ή convectors, είναι ηλεκτρικές συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούνται τοπικά και μπορούν να αξιοποιηθούν είτε για κύρια θέρμανση, είτε συμπληρωματικά.

Ο θερμοπομπός λειτουργεί με ρεύμα με τη φυσική ροή του αέρα. Αυτό που κάνει είναι να τραβάει από κάτω και να βγάζει από πάνω τον ζεσταμένο αέρα. Ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη εξοικονομείται ενέργεια.

Share